Om Fina Glosan

Fina Glosan

Livet är kort och världen är en fantastisk plats att upptäcka och uppleva. Vi har inte tid att lyssna på de gråsynta och tondöva människor som gör allt för att försura livet för andra. Dessa Neggofiler, Jante-Jon, Pestprissar, Knarrhanar och Neinsagers väljer silverte framför cappuccino varje gång. Wienerbrödet ratas för den torra gamla skorpan. Språket är fyrkantigt med sylvassa hörn och sträva ytor. De här människorna tillhör en alldeles speciell kategori, varken arbetarklass eller medelklass eller överklass… jag kallar dem BROMSKLASSEN.

Att kunna fina ord är att ha ett sprudlande och vibrerande vokabulär. Att vara ”fin” är en viljehandling och din faktiska bakgrund spelar ingen roll. Språket är nämligen gratis och alla är kallade att ta del av godsakerna! Att vara fin kräver inte att du håller rätt bestick i rätt hand men däremot att du håller tungan rätt i mun och att orden som kommer över läpparna är vänliga, underhållande och bildade.

Med bloggen ”Fina Glosan” har du chansen att spackla igen eventuella hål i ordförrådet! Vässa pennan, damma av glosboken och kläm fast Pincenéerna på nästippen för nu blir det åka av!